Το Σάββατο 20 Απριλίου 2019 τα βιβλιοπωλεία της πόλης ετοιμάζονται να γιορτάσουν για μία ακόμη χρονιά, την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου 1616, όπως αυτή έχει καθιερωθεί διεθνώς από την UNESCO) και μας προσκαλούν να περπατήσουμε στο κέντρο της πόλης, για να ανακαλύψουμε βιβλία, να επισκεφτούμε βιβλιοπωλεία και να συνομιλήσουμε με συγγραφείς! Από το πρωί έως το βράδυ 20 σταθμοί γεμάτοι βιβλία μας περιμένουν να τους επισκεφθούμε.

Με κεντρικό μήνυμα «διαβάζω & αλλάζω» έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας για το βιβλίο και την προώθηση της φιλαναγνωσίας, με σκοπό όχι μόνο να δημιουργηθούν νέοι, αλλά και να κινητοποιηθούν οι παλιοί αναγνώστες, και όλοι μαζί να οδηγηθούν στα βιβλιοπωλεία και στις βιβλιοθήκες όπου ζει και αναπνέει το βιβλίο.

Φέτος για πρώτη φορά , σ’αυτόν τον ξεχωριστό περίπατο συμμετέχει και η πόλη μας το Π. Φάληρο και είμαστε πολύ περήφανοι και χαρούμενοι γι’αυτό!

Ο Δήμαρχος Δ. Χατζηδάκης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικών δομών Γ.Φωστηρόπουλος σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικού Βιβλίου (ΕΝ.ΕΛ.ΒΙ.), μας προσκαλούν να βιβλιοπερπατήσουμε στο Π.Φάληρο!

1η στάση:

Βιβλιοπωλείο Booktalks (Αγ. Αλεξάνδρου 58)
11.00 πμ- 11.30πμ αποσπάσματα και παιχνίδια, από το βιβλίο «Σε ποιόν ταιριάζει το χαμόγελο» του Βαγγέλη Ηλιόπουλου (Εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη) από την παιδαγωγό Κατερίνα Γαβριλήδου.

2η στάση :

Βιβλιοπωλείο Φελλουρης (Αγ. Αλεξάνδρου 44)
11.45 μμ-12.15, απόσπασμα και διαδραστικά παιχνίδια από το βιβλίο «Η πριγκίπισσα Τύχη και πώς να την κατακτήσετε» της Μαρίας Θεμελή (Εκδόσεις Φυλάτος)

3η στάση:

Ιερός Ναός Αγ. Αλεξάνδρου( Αλκυόνης και Αγίου Αλεξάνδρου )
12.15μμ -12.45μμ : Ξενάγηση στο εσωτερικό του Ναού, στους πίνακες του Κ.Παρθένη. Αφήγηση κειμένων από το βιβλίο “Η Παναγία ταξιδεύει” της Αγγελικής Μαστρομιχαλάκη (Εκδόσεις Εν Πλώ). Αφήγηση από τον ηθοποιό Δημήτρη Μάριζα.

4η στάση:

Μουσείο Παιχνιδιών Μπενάκη, (Λεωφ. Ποσειδώνος 14 &, Τρίτωνος 1)
Αφήγηση και διαδραστικά παιχνίδια στην αυλή του Μουσείου, από το βιβλίο «Ένας αρκούδος μια φορά» (Εκδ.Πατάκη & Μουσείου Μπενάκη) από την συγγραφέα Ελένη Γερουλάνου και την εικονογράφο Ιριδα Σαμαρτζή Είσοδος από Οδό Τρίτωνος

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, σε όλα τα παιδιά που συμμετέχουν, θα δοθούν πολλά δώρα (μολύβια, τσάντες, σελιδοδείκτες, βιβλία)

Η οργανωτική επιτροπή
Μαίρη Τρύφων, Μαρία Μηλαίτη και Αγγελική Μαστρομιχαλάκη

Περισσότερες πληροφορίες για όλες τις εκδηλώσεις της ημέρας βιβλίου βρείτε στο GreekBookDay.gr

Author

Hello I'm Maria, the one behind the scenes, μαμά του 8 χρόνου Γιώργου & του 5,5 χρονών Αναστάση. Τα μικρά μου αντράκια, σύμφωνα με τον τίτλο του blog - Maria's Little Men!

Write A Comment

Pin It