Με συνέπεια, συνέχεια και αγάπη για το παιδικό βιβλίο, για 7η χρονιά ο  Δήμος Π. Φαλήρου και το Τμήμα Παιδείας, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ –Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου στις 2 Απριλίου, θα πραγματοποιήσουν υπέροχες εκδηλώσεις με καλεσμένους αγαπημένους συγγραφείς και εικονογράφους. Ο τίτλος των εκδηλώσεων έχει γίνει θεσμός πια και είναι καλά γνωστός σε όλους μας: «Παλαιό Φάληρο: ένας βιβλιότοπος για τα παιδιά»

Έτσι λοιπόν από την 1η έως την 7η Απριλίου, στο Πολιτιστικό κέντρο του Φλοίσβου, συγγραφείς, εικονογράφοι, εικαστικοί, αφηγητές, εμψυχωτές, θα δείξουν έμπρακτα την αγάπη τους για το παιδικό βιβλίο, προκειμένου να προαχθεί η Φιλαναγνωσία.

Σε όλα τα προγράμματα και τις δράσεις, από 1/4 – 5/4 συμμετέχουν σχολεία του Π. Φαλήρου, δημόσια και ιδιωτικά. Το Σαββάτο 6/4  και Κυριακή 7/4 τα προγράμματα και οι δράσεις, απευθύνονται σε όλους.

Φέτος «Τα βιβλία μας ταξιδεύουν» με σκοπό να ενισχύσουμε το έργο του  Library4all, όπου το κάθε παιδί ή ενήλικας , ερχόμενοι στον βιβλιότοπο, μπορεί προαιρετικά, να δωρίζει ένα δικό του βιβλίο, συμμετέχοντας στην συγκέντρωση παιδικών βιβλίων, με σκοπό την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας, μέσω της υποστήριξης και της ενίσχυσης σχολικών βιβλιοθηκών με βιβλία.

Πολλές ευχαριστίες σε όλους τους συγγραφείς, εικονογράφους, παιδαγωγούς και φορείς  που συμμετέχουν εθελοντικά, καθώς και τον Δήμαρχο Π. Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη, και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Γιάννη Φωστηρόπουλο, για την έμπρακτη υποστήριξη τους. Και φυσικά πολλές ευχαριστίες, σε όλα τα παιδιά και τους γονείς που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις όλα αυτά τα χρόνια.

Η οργανωτική επιτροπή των εκδηλώσεων αποτελείται από τις Μαρία Μηλαΐτη, Αγγελική Μαστρομιχαλάκη, Μαίρη Τρύφων και Καλλιόπη Γραμματικού.

Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου, ανοιχτό για όλους τους επισκέπτες, μικρούς και μεγάλους (τις καθημερινές οι εκδηλώσεις αφορούν μόνο τα σχολεία του Π. Φαλήρου), είναι το εξής:

Author

Hello I'm Maria, the one behind the scenes, μαμά του 8 χρόνου Γιώργου & του 5,5 χρονών Αναστάση. Τα μικρά μου αντράκια, σύμφωνα με τον τίτλο του blog - Maria's Little Men!

Write A Comment

Pin It