11/09/2015 η μεγάλη μέρα έφθασε! Η πρώτη, επίσημη μέρα σου, στο νηπιαγωγείο είναι γεγονός! Δεν μπορώ να το πιστέψω. Ο Γιώργος μου μαθητής νηπιαγωγείου! Μεγάλωσες αγόρι μου και παρόλο που δεν το δείχνω, είμαι βαθιά συγκινημένη! 
Ο αγιασμός πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου, στις 09:00 πμ. Σε πήρα από το χέρι και περπατήσαμε μέχρι εκεί, 2 τετράγωνα απέχει (βλέπεις) από το σπίτι μας. Περάσαμε τη μεγάλη καγκελόπορτα και μπήκαμε μέσα… Πλήθος μαθητών με τους γονείς τους ήταν συγκεντρωμένοι στο τεράστιο προαύλιο. Άγχος, αγωνία, νευρικότητα αλλά και χαρούμενες φωνούλες και φωτεινά χαμόγελα. Γνώριμα, ποικίλα συναισθήματα για μια τόσο σημαντική μέρα!
Δεν άργησες να κάνεις ερωτήσεις για όλα όσα έβλεπες γύρω σου. Το τραπέζι του αγιασμού, το γήπεδο του μπάσκετ στο προαύλιο, τις τάξεις λίγο πιο μέσα… Σου έκανα μία μικρή ξενάγηση στο χώρο και σου έδωσα απαντήσεις για όλα.
Μετά τον αγιασμό ακολούθησαν τα καλωσορίσματα και οι ευχές για τη νέα σχολική χρονιά… Κι έπειτα, η γνωριμία με τη νέα σου τάξη, τους συμμαθητές σου και τις δασκάλες σου. Δύο τμήματα και τέσσερις δασκάλες, δύο για κάθε τμήμα. Δασκάλες εγκάρδιες, φιλικές, χαμογελαστές, έμπειρες με ζήλο γι’αυτό που καλούνται να κάνουν… Δασκάλες που θα σε μορφώσουν, θα σε εμψυχώσουν, θα σε διαπαιδαγωγήσουν, θα σε συμβουλέψουν, θα σε υποβοηθήσουν να αναπτυχθείς σωστά ώστε να καλλιεργήσεις τη σκέψη, το λόγο και τις δεξιότητες σου. Κέρδισαν μεμιάς την εμπιστοσύνη μου, την εμπιστοσύνη όλων των γονέων! Νιώθω ευχαριστημένη και ήρεμη γιατί ξέρω ότι κάθε μέρα θα σ’αφήνω σε καλά χέρια!
Τη Δευτέρα 14/09 μια νέα περίοδος ξεκινά! Καλή χρονιά και καλή πρόοδο να έχεις αγοράκι μου! Μια χρονιά, που εύχομαι να είναι γεμάτη χαμόγελα, πολύ παιχνίδι, γνώση και δραστηριότητες! Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά του κόσμου!
Author

Hello I'm Maria, the one behind the scenes, μαμά του 8 χρόνου Γιώργου & του 5,5 χρονών Αναστάση. Τα μικρά μου αντράκια, σύμφωνα με τον τίτλο του blog - Maria's Little Men!

9 Σχόλια

 1. Καλή σχολική χρονιά λοιπόν!! Πόσο συγκινητικό πρέπει να είναι… Φιλιά πολλά Μαρακι

  • Σ'ευχαριστώ Γιάννα μου! Κάθε νέο ξεκίνημα για τα παιδιά μας είναι πάντα συγκινητικό! Εύχομαι με το καλό και στο μαϊμουδάκι σου! φιλιά

 2. Καλή χρονιά, Μαρία μου!
  να το χαίρεσαι το παλληκαράκι σου και να το καμαρώνεις καθώς μεγαλώνει!

  φιλιά, Αλεξία

  • Σέυχαριστώ Αλεξία μου! Καλή χρονιά και στα δικά σου παιδάκια! Φιλιά

  • Σ'ευχαριστώ πολύ Αλεξάνδρα μου, το ίδιο αντεύχομαι και στην Κωνσταντίνα σου! Φιλιά πολλά

  • Σ'ευχαριστώ πολύ Ελπιδάκι μου! Καλή σχολική χρονιά και στον μικρό Νικόλα! φιλιά πολλά

 3. Καλή σχολική χρονιά Μαράκι μου! Να μας γράφεις τα νέα του! Σίγουρα μετά από χρόνια θα είναι πολύτιμες αυτές οι αναρτήσεις!

Write A Comment

Pin It