Επανέρχομαι στη στήλη “συνταγές” – μετά από αρκετό διάστημα αποχής- επειδή θέλω να μοιραστώ μαζί σας μια τέλεια συνταγή για κορμό σοκολάτας, ή μωσαϊκό ή σαλάμι ή όπως αλλιώς λέγεται τέλος πάντων … ανεξάρτητα με την ονομασία του, είναι ένα γλυκό, γνωστό σε όλους μας, και που προσωπικά, μου ξυπνά τρυφερές αναμνήσεις από την παιδική μου ηλικία. Όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα γλυκά κι αν δοκιμάσω, νομίζω παραμένει πάντα πολύ ψηλά στις προτιμήσεις μου!

Ο συγκεκριμένος κορμός, βέβαια, έχει μία βασική διαφορά από την κλασική συνταγή που χρησιμοποιούσε η μαμά μου, όταν είμαστε παιδιά. Το βούτυρο ή μαργαρίνη έχει αντικατασταθεί από 100% λάδι καρύδας και επιπλέον έχει προστεθεί και γάλα καρύδας. Κατά τ’άλλα παραμένει το ίδιο γευστικός και εθιστικός! Ο λόγος που προτίμησα να δοκιμάσω τη συγκεκριμένη συνταγή ήταν επειδή λατρεύω την καρύδα!

Πάμε τώρα να σας αποκαλύψω την πηγή αυτού του vegan κορμού σοκολάτας και να σας πω αναλυτικά για τα υλικά του! Τη συνταγή την ανακάλυψα τυχαία, στο blog “Dairy- Free” στο οποίο θα βρεις κι εσύ πολλές υγιεινές συνταγές και προτάσεις χωρίς γαλακτοκομικά, όπως μαρτυρά και ο τίτλος, αν είσαι αυτής της φιλοσοφίας! Την αρχική συνταγή για τον κορμό σοκολάτας θα τη βρείτε πατώντας ΕΔΩ

Υλικά που χρησιμοποίησα

  • 250 γρ. μπισκότα “πτι – μπερ” Παπαδοπούλου ολικής άλεσης
  • 200 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 100 γρ. λάδι καρύδας 100%
  • 120 γρ. γάλα καρύδας σε κονσέρβα (συλλέγουμε το στέρεο μέρος από το γάλα καρύδας το οποίο έχει μείνει στη συντήρηση τουλάχιστον 4 ώρες)
  • 50 γρ. κακάο Nestle Dessert

Παρασκευή

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα μπισκότα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να έχουμε ένα λείο αποτέλεσμα.
  2. Σε ένα μπολ κομματιάζουμε τα μπισκότα.
  3. Προσθέτουμε το σοκολατένιο μείγμα στο μπολ με τα μπισκότα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα μας σε μια μακρόστενη φόρμα σιλικόνης ή σ’ ένα ταψί ή ρολάρουμε (σαν σαλάμι) το μείγμα μόνο σε μια μεμβράνη.
  5. Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει και το διατηρούμε εκεί. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε περιμένουμε 5 λεπτά για να το κόψουμε.

Την επόμενη φορά που θα το φτιάξω, θα προσθέσω σίγουρα νιφάδες καρύδας μέσα στο μείγμα για έξτρα γεύση! Φτιάξτε το κι εσείς αν αγαπάτε την καρύδα και θέλετε να αποφύγετε καμιά φορά τα ζωικά βούτυρα!

Καλή απόλαυση!

Author

Hello I'm Maria, the one behind the scenes, μαμά του 8 χρόνου Γιώργου & του 5,5 χρονών Αναστάση. Τα μικρά μου αντράκια, σύμφωνα με τον τίτλο του blog - Maria's Little Men!

Write A Comment

Pin It