Τον τελευταίο καιρό, οι Κυριακές μας είναι αφιερωμένες στο θέατρο. Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018, βρεθήκαμε στο Σύχρονο Θέατρο, στον Κεραμεικό για να δούμε την παράσταση “Πιο Δυνατός κι από τον Σούπερμαν”, του Άγγλου RoyKift,  για την οποία είχα διαβάσει πολύ καλές κριτικές  στην ομάδα του Κάθε Μέρα Γονείς που είναι χορηγός επικοινωνίας. Χωρίς να το πολυσκεφτώ, επικοινώνησα με τη φίλη Μάγδα και της ζήτησα να μας συμπεριλάβει στην ομαδική κράτηση που θα έκανε….
Pio-dynatos-ki-apo-ton-souperman-synchrono-theatro
Source
Πρόκειται για μία εξαίρετη κωμωδία, με απίστευτες στιγμές γέλιου αλλά ταυτόχρονα για ένα έργο πλούσιο σε συναισθήματα και πολλές πληροφορίες για ένα τόσο σημαντικό θέμα, όπως η αναπηρία.
Λίγα λόγια για το story
Ο Άρης, είναι ένα νέο αγόρι κάπου στην προ- εφηβεία, ο οποίος είναι εκ γενετής ανάπηρος από τη μέση και κάτω. Μετακομίζει με την οικογένειά του σε μία νέα γειτονιά προσπαθώντας να ισορροπήσουν στη νέα τους καθημερινότητα αλλά και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, λόγω των στερεοτύπων της κοινωνίας μας. Παράλληλα, δημιουργούν νέες φιλίες, παίζουν, διασκεδάζουν, αγωνιούν για την τύχη του Άρη – θα μπει τελικά στο ίδρυμα ή θα πάει στο ίδιο σχολείο με τα υπόλοιπα παιδιά της γειτονιάς; Στην πραγματικότητα διεκδικούν ίσα δικαιώματα και ίση μεταχείριση με τους υπόλοιπους ανθρώπους, σε μια κοινωνία που φοράει εύκολα ταμπέλες στους “διαφορετικούς” ανθρώπους…
Η παράσταση μας καθήλωσε στην κυριολεξία! Ο γιος μου, 8 χρονών παρακολουθούσε εντυπωσιασμένος και κάθε τόσο μου έκανε ερωτήσεις για πράγματα που δε γνώριζε σχετικά με την αναπηρία ενώ ταυτόχρονα γελούσε με τις αστείες ατάκες! Φεύγοντας από την παράσταση μου δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσω μαζί του εκτενέστερα γι’αυτό το θέμα, που ακόμα κι εγώ η ίδια δεν γνώριζα τόσες πολλές πληροφορίες, αλλά χάρη στην παράσταση αφυπνίστηκα. Συζητήσαμε άλλη μια φορά για τη διαφορετικότητα, το σεβασμό, την ανθρώπινη αλληλεγγύη, την καλοσύνη και την αγάπη προς το συνάνθρωπο. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της παράστασης για τα υπέροχα μηνύματα ζωής που μας έδωσαν…
Συν-δημιουργοί σε αυτή την παραγωγή είναι η Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών.
Η σκηνοθεσία είναι των  Βασίλη Κουκαλάνι (ηθοποιός-σκηνοθέτης) και Αντώνη Ρέλλα (σκηνοθέτης-ντοκιμαντερίστας). Οι δυο τους επιμελήθηκαν επίσης την μετάφραση και διασκευή του έργου.
Ο Φοίβος Δεληβοριάς έχει γράψει τα 5 υπέροχα τραγούδια της παράστασης.
Η παράσταση είναι καθολικά προσβάσιμη για όλους και όλες ενώ πραγματοποιείται με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, Ακουστική περιγραφή (AD: Audio Description) και υπέρτιτλους για Κωφές/ους.
Ο χώρος του θεάτρου είναι φιλικός σε ανάπηρους/ες και εμποδιζόμενα άτομα, διατίθεται διαγραμμισμένος χώρος μπροστά από την πρώτη σειρά θέσεων για χρήστες/στριες αναπηρικών αμαξιδίων και χώρος υγιεινής αναπήρων, ενώ οι σκύλοι οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι με τους χρήστες/στριες τους.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Μετάφραση/Διασκευή: Βασίλης Κουκαλάνι, Αντώνης Ρέλλας
Σκηνοθεσία: Βασίλης Κουκαλάνι, Αντώνης Ρέλλας
Ηθοποιοί: Γιώργος Κατσής, Βασίλης Κουκαλάνι, Μαρία Μοσχούρη, Τάνια Παλαιολόγου, Μιχάλης Τιτόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης
Μουσική: Φοίβος Δεληβοριάς
Εισιτήρια:
Γενική είσοδος: 10 ευρώ
ΑμεΑ και συνοδών, ανέργων, φοιτητικά, άνω των 65: 6 €
Ομαδικά άνω από 25 άτομα: 6 €
Προπώληση εισιτηριων: Viva.gr
Η παράσταση διαρκεί 90 λεπτά με ενδιάμεσο διάλειμμα.
Το Κάθε Μέρα Γονείς είναι χορηγός επικοινωνίας της παράστασης
Author

Hello I'm Maria, the one behind the scenes, μαμά του 8 χρόνου Γιώργου & του 5,5 χρονών Αναστάση. Τα μικρά μου αντράκια, σύμφωνα με τον τίτλο του blog - Maria's Little Men!

2 Σχόλια

  1. Πολύ χαίρομαι που σας άρεσε Μαρία! Φέτος είναι ότι καλύτερο έχω δει. Σε ευχαριστώ για όλα!

    • Εγώ σε ευχαριστώ Μάγδα μου, για όλα τα ωραία που μας προτείνεις! Θα συμφωνήσω μαζί σου, ήταν ότι καλύτερο είδαμε μέχρι τώρα… φιλιά

Write A Comment

Pin It