Πασχαλινές λαμπάδες, ήταν φέτος η πρώτη μου σκέψη, για το δώρο των δασκάλων του γιου μου στο νηπιαγωγείο. Ήθελα πολύ να φτιάξω κάτι μόνη μου, με αγάπη, και να τους το προσφέρω! Πρώτη φορά επιχείρησα κάτι τέτοιο αλλά έμεινα πολύ ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα! Ασχολήθηκα ένα ολόκληρο πρωινό και το κατά χάρηκα! Άφησα τη φαντασία μου ελεύθερη και δημιούργησα δύο όμορφες (κατά τη γνώμη μου) λαμπάδες! Το μόνο που αγόρασα ήταν τα κεριά,  ένα σε πορτοκαλί κι ένα σε κόκκινο χρώμα. Αράδιασα ότι υλικά είχα – σπάγκο, κορδέλες, λινάτσα, κουμπιά, κορδόνια, πέρλες, ρετάλια από δαντέλες – πάνω στο τραπέζι και στον πάγκο της κουζίνας και ξεκίνησα τη δημιουργική απασχόληση!

Για την πρώτη λαμπάδα, αποφάσισα να φτιάξω ένα καπελάκι (…ψάθινο και καλά…χιχιχι)! 
Για το καπέλο:
Αρχικά, έκοψα ένα κομμάτι λινάτσα και το κόλλησα πάνω σε μια μικρή μπάλα από φελιζόλ.
Έπειτα έκοψα το κάτω μέρος της μπάλας για να μπορεί να κολληθεί πιο σταθερά πάνω στο κερί.
Στην πορεία, για να ομορφύνει λίγο το καπέλο, κόλλησα στο κάτω μέρος της λινάτσας κι ένα λευκό χάρτινο σουβέρ. Μία κορδελίτσα στις ίδιες αποχρώσεις κι ένα πορτοκαλί κουμπί, προστέθηκαν γύρω από το καπέλο.
Για το κερί:
Στη μέση του κεριού, τύλιξα λίγο σπάγκο (μια μικρή επιφάνεια, όπως βλέπετε) για να του δώσω ένα vintage style! Σ’αυτό το σημείο, πάνω στο σπάγκο, κολλήθηκε το ψάθινο καπελάκι!
Στο κάτω μέρος, τελείωσα το στολισμό, με λίγη κορδέλα – ίδια με αυτή του καπέλου – ένα λευκό κορδόνι με ένα πορτοκαλί κουμπί και τρεις πέρλες
Η δεύτερη λαμπάδα μου ήταν λίγο πιο απλή… μάλλον το θέμα της ήταν λίγο πιο αφηρημένο! 
Χρησιμοποίησα, λινάτσα (μ’αρέσει πολύ αυτό το υλικό για κατασκευές) και έφτιαξα έναν φιόγκο, με τη βοήθεια του σπάγκου. 
Έπειτα, δύο μικρά ρετάλια δαντέλας κολλήθηκαν πάνω και κάτω 
Στο κέντρο της λαμπάδας, κολλήθηκε μια πλεκτή, λευκή πεταλουδίτσα (από μπομπονιέρα), στη μέση της οποίας πρόσθεσα και μία πέρλα, για έχτρα λάμψη. Δύο κατακόκκινες κορδέλες τυλίχθηκαν γύρω από αυτήν για να δώσουν την τελευταία πινελιά!
Εύχομαι σε όλους μας Καλή Ανάσταση με υγεία & αγάπη! 
Καλό Πάσχα!!!
Σας φιλώ γλυκά!
Author

Hello I'm Maria, the one behind the scenes, μαμά του 8 χρόνου Γιώργου & του 5,5 χρονών Αναστάση. Τα μικρά μου αντράκια, σύμφωνα με τον τίτλο του blog - Maria's Little Men!

4 Σχόλια

  1. Έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό! Τι όμορφες! Άσε που εγώ λατρεύω ούτως ή άλλως την λινάτσα, αλλά εσύ την χρησιμοποίησες τόσο όμορφα. Μπράβο Μαρία μου!
    Και καλό μας Πάσχα!

  2. Πανέμορφες και εντυπωσιακές Μαρία μου! Φοβερός ο συνδυασμός με τη λινάτσα! Και του χρόνου να είσαι καλά! Καλό Πάσχα!

  3. Μαράκι μου, είχες έμπνευση και έγιναν τέλειες!!Και του χρόνου γλυκιά μου!!!Καλή Ανάσταση!!!

Write A Comment

Pin It