Μερικές φορές από τον τίτλο ενός βιβλίου και μόνο μπορείς να καταλάβεις τη σπουδαιότητά του! Την εξαιρετική γραφή της συγγραφέως, όπου με την πετυχημένη του πλοκή σε καθηλώνει μπροστά στις σελίδες του… Έτσι έγινε και με το νέο μυθιστόρημα της Πασχαλίας Τραυλού «Φιλί στα μάτια». 

Ένα χορταστικό μυθιστόρημα για  «μια παλιά, οδυνηρή και συνάμα συναρπαστική ιστορία για ένα φιλί που δεν δόθηκε ποτέ… μια ιστορία που θα ήταν αναμφίβολα αλλιώτικη, αν μιλούσε εγκαίρως η σιωπή…»

Ένα μυθιστόρημα με καταιγιστική γραφή, μεστό λόγο, γρήγορη πλοκή, πλούσιο ψυχογράφημα των πρωταγωνιστών και αναμφίβολα ένας χείμαρρος συναισθημάτων. 

Ένα μυθιστόρημα με το οποίο ταυτίστηκα απόλυτα αφού μέσα από τις ιστορίες των ηρώων (του Οδυσσέα, της Ερατώς, του Άλκη και της Μάχης) βίωσα ως αναγνώστρια τον απόλυτο έρωτα, την αγάπη που ανθίζει στις καρδιές των ερωτευμένων ανθρώπων…, ένιωσα στους ώμους μου το βάρος από τα ένοχα, ανομολόγητα μυστικά που δεν βγήκαν ποτέ από τα χείλη που έπρεπε…, εξοργίστηκα με τις αδικίες, την προδοσία,  εις βάρος των αθώων ψυχών των ηρώων και ευχήθηκα να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι και να αποδοθεί δικαιοσύνη…, πλημμύρισε η καρδιά μου άλλοτε με συγκίνηση και τρυφερότητα για το μεγαλείο της αγάπης κι άλλοτε με θλίψη και συμπόνια για τις γυναίκες – σκλάβες από τους εμπόρους λευκής σαρκός, με σκοπό τον εξαναγκασμό τους σε σεξουαλικές πράξεις με χρηματικό αντάλλαγμα! Το «φιλί στα μάτια» εκτός όλων των άλλων αποτελεί κι ένα οδοιπορικό στο τράφικινγκ (trafficking) – ένα από τα τρία μεγαλύτερα εγκλήματα παγκοσμίως – εστιάζοντας σ’όλες εκείνες τις γυναίκες που έχουν υποστεί όλες τις μορφές βίας (σεξουαλική, ψυχική, σωματική κτλ).
Το «φιλί στα μάτια» το λάτρεψα πραγματικά γιατί εκτός από ένα αξιόλογο, καλογραμμένο αισθηματικό μυθιστόρημα θίγει και κοινωνικά διαχρονικά προβλήματα βάζοντας  τον αναγνώστη σε ουσιαστικές σκέψεις, δημιουργώντας έντονους προβληματισμούς… 

Λίγα λόγια (από το οπισθόφυλλο)
Λίγο κόκκινο… Και λίγο φως… Σαν δυο δροσοσταλίδες πάνω σε πέταλα τριαντάφυλλων, φιλοτεχνεί υγρά τα χείλη τους. Θα τα ενώσει με μια πινελιά. Το χέρι τρέμει. Τα χείλη σμίγουν πάνω στον μουσαμά. Υγραίνει τα δικά της χείλη, σαν να νιώθει το στόμα του. Επιτέλους, το φιλί που ποτέ δεν έδωσαν…
1922
Η Μαριγώ, με τα λιγοστά υπάρχοντά της από τη ρημαγμένη Σμύρνη, πέρασε στην Ελλάδα και μπήκε στη δούλεψη των Βασταρδήδων. Με τα χρόνια, δύο μυστικά βασάνιζαν το μυαλό της· το ένα αφορούσε τις γυναίκες στο σπιτικό του καραβοκύρη, το άλλο πολλά, αναρίθμητα κορίτσια που πουλούσαν τη σαγήνη τους στα πέρατα της γης. Η Σμυρνιά οικονόμος, όμως, τα κράτησε επτασφράγιστα, κι ας της έκαιγαν τα χείλη, κι ας της μάτωναν την καρδιά.
1992

Ο Άλκης ήθελε να γίνει ηθοποιός. Ο ρόλος του Άμλετ ήταν το όνειρό του. Η Αλεξία ζωγράφιζε με μουντές πινελιές τα κομμάτια της ζωής της και πρόσμενε τον έρωτα για να αποτινάξει το προσωπείο του φόβου. Το Φιλί στα μάτια, το δικό τους ανομολόγητο μυστικό, δεν ήταν μόνο ένας πίνακας· ήταν μια έκκληση για πόθο και επαφή. Μια κραυγή απόγνωσης για το ανεπίδοτο φιλί ενός απαγορευμένου έρωτα. Όταν όμως όλα τα μυστικά αποκαλυφθούν συμπαρασύροντας όσους βρεθούν στο διάβα τους, η σχέση των δύο νέων εγκλωβίζεται στην παγίδα της σιωπής. Θα βρουν άραγε τη δύναμη να σπάσουν τα αόρατα δεσμά τους;
Το νέο βιβλίο της ταλαντούχας Πασχαλίας Τραυλού μπορείς να το βρεις με έκπτωση από τις εκδόσεις Διόπτρα στο νέο τους ανανεωμένο site.
Καλή συνέχεια στις αναγνωστικές μας εξορμήσεις!
Author

Hello I'm Maria, the one behind the scenes, μαμά του 8 χρόνου Γιώργου & του 5,5 χρονών Αναστάση. Τα μικρά μου αντράκια, σύμφωνα με τον τίτλο του blog - Maria's Little Men!

1 Comment

Write A Comment

Pin It