Το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά κι εγώ με τα μικρά μου αντράκια έχουμε ξεκινήσει τις διακοπές μου και φέτος, με πρώτη στάση το πατρικό μου…
Μαζί με τις διακοπές μας, έχω κι εγώ ξεκινήσει την αγαπημένη μου συνήθεια που δεν είναι άλλη από την ανάγνωση καλών βιβλίων. 
Ένα τέτοιο βιβλίο είναι αυτό που διάβασα απνευστί την προηγούμενη εβδομάδα, το “Κουμκουάτ”, το πρώτο μυθιστόρημα της Πηνελόπης Κουρτζή, το οποίο βασίζεται σε αληθινά γεγονότα!
Κατά τη γνώμη μου, πρόκειται για ένα μυθιστόρημα που σε κερδίζει αμέσως! Έχει απλή και άμεση γραφή με γλαφυρές περιγραφές και γενικά γρήγορες εξελίξεις με πολλές ανατροπές στις ζωές των πρωταγωνιστών! Είναι πλούσιο σε εικόνες και αρώματα που σε ταξιδεύουν σε μιαν άλλη εποχή και σε γεμίζει με γλυκόπικρα συναισθήματα…όπως είναι και το γλυκό κουμκουάτ! 
Η συγγραφέας έχει πετύχει μια υπέροχη ψυχογράφηση των ηρώων και μέσα από την ιστορία τους, μεταφέρει ηθικά διδάγματα και δίνει έμφαση στις αξίες της ζωής! Όπως αυτές της οικογένειας, της αγάπης, της φιλίας, της εμπιστοσύνης…
Στο Κουμκουάτ, ο αναγνώστης θα περπατήσει στα σοκάκια της Άρτας και της Κέρκυρας του προηγούμενου αιώνα, θα συγκινηθεί βαθιά, θα ταυτιστεί, θα κλάψει, θα γελάσει, θα πονέσει…
Ένα βιβλίο που λάτρεψα ειλικρινά και σου συνιστώ ανεπιφύλαχτα! Ένα βιβλίο που θα σου κρατήσει ευχάριστη συντροφιά τώρα το καλοκαίρι και θα σου γεμίσει την καρδιά με πολλά και έντονα συναισθήματα!
Λίγα λόγια για το βιβλίο
1902. Η Βασιλική γεννιέται στο πατρικό της σπίτι στην Άρτα. Κι εκεί ξεκινάει η αφήγηση του οδοιπορικού της, με φόντο τη μετάβαση από την τουρκική κυριαρχία στην ανεξαρτησία και την άνθηση του τόπου. Η ακμή, ο πόλεμος, η Κατοχή, η Απελευθέρωση, μια ολόκληρη ζωή καθορισμένη από τη μοίρα και τα παιχνίδια της, από τις κοινωνικές και πολιτικές αλλαγές, αλλά και από τα πρόσωπα που εμφανίζονται στο διάβα του χρόνου: η ωραία Ελένη κ ο Χαρίλαος, που άργησε να έρθει, η Παρέσα η Σμυρνιά και η Αργυρώ η μοκέτα, τα αγόρια της και η μικρή Θεοδώρα με το λάθος όνομα, ο Βασιλάκης, το παραπαίδι και τόσοι άλλοι που δένουν τη ζωή τους με τη δική της. Και όλα αυτά με τον θρύλο της Αγίας Θεοδώρας να συντροφεύει και να παρηγορεί τη Βασιλική και τη σκιά του αγαπημένου της δέντρου κουμκουάτ να συνδέεται άρρηκτα με τις μνήμες της και να γίνεται ο πιο κρυφός της εξομολογητής…
Το βιβλίο Κουμκουάτ μπορείς να το βρεις από τις εκδόσεις Ψυχογιός και να το αγοράσεις online από εδώ, σε περίπτωση που δεν μπορείς να βρεθείς στο αγαπημένο σου βιβλιοπωλείο.
Θα ακολουθήσουν πολλές ακόμη προτάσεις βιβλίων, μείνε συντονισμένη!
Καλοκαίρι χωρίς βιβλία ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ!!! 
Σε γλυκοφιλώ

Author

Hello I'm Maria, the one behind the scenes, μαμά του 8 χρόνου Γιώργου & του 5,5 χρονών Αναστάση. Τα μικρά μου αντράκια, σύμφωνα με τον τίτλο του blog - Maria's Little Men!

Write A Comment

Pin It