Άτλαντας για παιδιά. Ένας τίτλος βιβλίων που αμέσως κέρδισε την προσοχή των παιδιών μου αλλά και τη δική μου, φυσικά! Πρόκειται για εξαιρετικά βιβλία, με πλούσια εικονογράφηση και έντονα χρώματα, μεγάλα σε διάσταση – τύπου εγκυκλοπαίδεια και με πολλές χρήσιμες πληροφορίες, σε μικρά ευανάγνωστα κειμενάκια.
atlantas-gia-paidia
Εμείς έχουμε τα 2 βιβλία της ομώνυμης σειράς, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Διόπτρα, το Άτλαντας Για Παιδιά – “Φανταστικό Ανθρώπινο Σώμα” και το “Τρομεροί Δεινόσαυροι” (δε λείπει βιβλίο που μιλά για τα αγαπημένα μας ζώα, από τη βιβλιοθήκη μας). Οι άλλοι δύο άτλαντες “Καταπληκτικά Ζώα” και “Υπέροχος Κόσμος” έχουν μπει στη λίστα με τα “must read”!
atlantas-gia-paidia-anthropino-soma
Στο βιβλίο Άτλαντας για παιδιά – Φανταστικό Σώμα οι μικροί εξερευνητές ανακαλύπτουν διάφορες πληροφορίες για το ανθρώπινο σώμα τους. Ποιες είναι οι διαφορές του ανθρώπινου σώματος μεταξύ άνδρα και γυναίκας? Σίγουρα στο σημείο που θα διαβάσουν για τον κύκλο της ζωής και το πώς δημιουργείται μια ανθρώπινη ζωή, θα τους λυθούν πολλές απορίες και θα λάβουν απαντήσεις σε ερωτήματα που ενδεχομένως τους απασχολούν όπως “πώς γεννιούνται τα μωρά, μαμά;”. Επίσης, θα μάθουν για τη λειτουργία της καρδιάς. Για τη χρησιμότητα του κρανίου ή από ποια μέρη αποτελείται ο ανθρώπινος εγκέφαλος? Πώς δουλεύουν οι μύες και τι μπορούμε να κάνουμε για να τους βοηθήσουμε για να δυναμώσουν? 
atlantas-gia-paidia-anthropino-soma
atlantas-gia-paidia-anthropino-soma
atlantas-gia-paidia-anthropino-soma
atlantas-gia-paidia-deinosavroi
Στο βιβλίο Άτλαντας για παιδιά – Τρομεροί Δεινόσαυροι το παιδί θα μάθει – αν δε γνωρίζει ήδη – όλα όσα θέλει να γνωρίζει γι’αυτά τα υπέροχα ζώα που έζησαν πριν εκατομμύρια χρόνια και παρόλο που έχουν εξαφανιστεί συνεχίζουν να το μαγνητίζουν! Πώς ήταν ο κόσμος των δεινοσαύρων? Πώς ζούσαν ή τι έτρωγαν? Σε ποιες κατηγορίες χωρίζονταν? Θα μάθει για τα απολιθώματα και τους παλαιοντολόγους. Και φυσικά θα διαβάσει για το τέλος αυτών των ζώων. Την αιτία που θεωρείται πιο πιθανή από τους επιστήμονες, για την εξαφάνισή τους αλλά και για το ποια άλλα είδη ζώων επιβίωσαν και μπόρεσαν να εξελιχθούν όπως τα έντομα, άλλα είδη ερπετών και φυσικά τα θηλαστικά. Τα δικά μου ζουζούνια, όσες φορές κι αν διαβάσουν βιβλία για τους δεινόσαυρους, όσες πληροφορίες κι αν γνωρίζουν ήδη γι’αυτούς, ποτέ δε βαριούνται να διαβάσουν κάτι παραπάνω…
atlantas-gia-paidia-dinosaurs
atlantas-gia-paidia-dinosaurs
Μπορείς να βρεις και τα 4 βιβλία της σειράς στο ανανεωμένο site των εκδόσεων Διόπτρα σε σούπερ προσιτή τιμή! 
Καλά αναγνώσματα!!! 
Author

Hello I'm Maria, the one behind the scenes, μαμά του 8 χρόνου Γιώργου & του 5,5 χρονών Αναστάση. Τα μικρά μου αντράκια, σύμφωνα με τον τίτλο του blog - Maria's Little Men!

Write A Comment

Pin It