Στις καλοκαιρινές διακοπές, διαβάσαμε πολλά παιδικά βιβλία. Δύο από αυτά ήταν Ο Αρσέν και η Φαντομά μία σειρά με ιστορίες μυστηρίου, για μικρούς βιβλιοφάγους. Η σειρά είναι από την παιδική & νεανική λογοτεχνία των εκδόσεων Παπαδόπουλος που απευθύνεται σε παιδιά από 7+ που έχουν ξεκινήσει να διαβάζουν μόνα τους ιστορίες που χωρίζονται σε κεφάλαια.

Arsen-kai-fantoma
 Ο Αρσέν και η Φαντομά είναι ένα αχτύπητο δίδυμο ντετέκτιβ που δεν μοιάζουν όμως με όλους τους άλλους. Στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο ζώα, που έχουν το ιδιωτικό τους γραφείο στον μικρό κόσμο των  ζώων. Ο Αρσέν είναι ένας παχουλός σκύλος Παγκ και η Φαντομά η γραμματέας συνεργάτιδά του, μία πανέξυπνη γάτα Περσίας. Οι δυο τους είναι αδέρφια και ζουν μαζί, τρώνε μαζί, παίζουν, τσακώνονται και αναλαμβάνουν να λύσουν τις πιο απίθανες και μυστηριώδεις υποθέσεις της γειτονιάς τους με απίστευτη μαεστρία!
Τα δύο μυθιστορήματα της ομώνυμης σειράς, είναι έξυπνα, με γρήγορη πλοκή και διασκεδαστικό σενάριο που εστιάζει και μεταφέρει μηνύματα στα παιδιά για το καλό και κακό,τον ανταγωνισμό αλλά και το νόημα της προσφοράς σε όσους αγαπάμε. 
Η ασπρόμαυρη εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια που παρεμβάλλεται μέσα στις σελίδες του βιβλίου βοηθάει στη ροή της κάθε ιστορίας ενώ το εξαιρετικά καλογραμμένο και κατανοητό κείμενο του Κυριάκου Αθανασιάδη, πλούσιο σε διαλόγους, γίνεται ευχάριστο στην ανάγνωση για τους μικρούς βιβλιοφάγους.

Arsen-kai-fantoma
Στο πρώτο βιβλίο με τίτλο Το μυστήριο του εξαφανισμένου παπαγάλου, ο Αρσέν και η Φαντομά έρχονται αντιμέτωποι με έναν νεοφερμένο, μοχθηρό σκύλο στη γειτονιά τους,τον Τσουμπάκα ένα αγγλικό μπουλντόγκ,  ο οποίος διαδίδει παντού ότι είναι ο πιο ξακουστός ντετέκτιβ και απειλεί να κλείσει το γραφείο τους! Εν τω μεταξύ, η μυστηριώδης εξαφάνιση της Φεράντε, του παπαγάλου του τυροπιτάδικου, περιπλέκει τα πράγματα. Θα μπορέσουν άραγε ο Αρσέν και η Φαντομά να ανακαλύψουν τον ένοχο και να λύσουν το μυστήριο; 
Στο δεύτερο βιβλίο ο Αρσέν και η Φαντομά, επανέρχονται στην ενεργό δράση για να λύσουν Το μυστήριο με τα στοιχειωμένα τυράκια. Σ’ αυτήν την εξίσου περίεργη υπόθεση, θύματα εξαφάνισης πέφτουν τα τυράκια του μπακάλικου ενώ ο Αρσέν και η Φαντομά θα οδηγηθούν από έναν κλέφτη αρουραίο, μέσα σ’ ένα στοιχειωμένο και ανατριχιαστικό σπίτι, στο οποίο κατοικεί ένα φάντασμα. Τι σχέση έχουν όλα αυτά μεταξύ τους; Ποιος απήγαγε όλα τα τυράκια και ποιος ο ρόλος του Τσουμπάκα σε όλο αυτό; Οι αξιολάτρευτοι ντετέκτιβ πρέπει να εξιχνιάσουν πολλές υποθέσεις μαζί; Θα τα καταφέρουν; 
 
Αν και το δικό σου παιδί αγαπά τα βιβλία μυστηρίου, λατρεύει την περιπέτεια, τη δράση και του αρέσει να διαβάζει έξυπνες ατάκες, τότε η σειρά των Αρσέν και Φαντομά, θα το ενθουσιάσει! 
Μπορείς να βρεις τα δύο βιβλία στο online κατάστημα των εκδόσεων Παπαδόπουλος σε πολύ καλή τιμή!
Καλά αναγνώσματα😘
Author

Hello I'm Maria, the one behind the scenes, μαμά του 8 χρόνου Γιώργου & του 5,5 χρονών Αναστάση. Τα μικρά μου αντράκια, σύμφωνα με τον τίτλο του blog - Maria's Little Men!

Write A Comment

Pin It